Een huis kopen is emotie
Een huis kopen is emotie
9 augustus 2016
Keur je huis nu met Setelkeur
Keur je huis
9 augustus 2016
Laat alles zien

Een bouwkundige keuring, kan ik dat niet zelf?

Een-bouwkundige-keuring-kan-ik-dat-niet-zelf

Een huis kopen is al duur genoeg. Je moet een hypotheek betalen, je hebt die verschrikkelijke kosten koper en je hebt ook nog eigen geld nodig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de inrichting van je nieuwe woning.

Goedkoop is duurkoop

Heb je dan echt een bouwkundige keuring nodig? Het is immers een inspectie waarbij iemand alleen kijkt naar mogelijk achterstallig onderhoud. Dat kun je toch best zelf? Je kunt dat geld immers zelf best gebruiken voor andere zaken. Toch zonde als je je hard verdiende euro’s vervolgens uit moet gaan geven aan onderhoud dat vanuit de vorige bewoner is blijven liggen. Een bouwkundige keuring is bij het kopen van een huis dan ook zeker geen overbodige luxe. Het is waar dat een inspecteur op basis van visuele kenmerken een bouwkundig rapport schrijft. Wanneer je echter een goed bureau in de arm neemt, wordt er wel met een kennersoog naar je nieuwe huis gekeken. En dat oog ziet meer dan wanneer je zelf gaat rondkijken. Bovendien wordt er in het rapport een kostenplaatje opgenomen waardoor je precies weet wat je wanneer moet gaan betalen. Sommige gebreken in je nieuwe huis zullen misschien wel meteen moeten worden aangepakt, terwijl andere nog een paar jaar kunnen wachten.

Aftrekpost

En om nog even terug te komen op de kosten, in veel gevallen kun je een bouwkundige keuring later terug vragen bij de belasting, indien de kosten van de keuring direct samenhangen met het afsluiten van de hypotheek. Ook wanneer een hypotheekverstrekker een bouwkundige keuring vereist kun je dit als aftrekpost bij de belastingdienst opgeven.

In het geval van de bouwkundige keuring is goedkoop soms duurkoop. Een helder inzicht in de te verwachte kosten is dan ook in alle gevallen aan te raden.

Comments are closed.