Een-bouwkundige-keuring-kan-ik-dat-niet-zelf
Een bouwkundige keuring, kan ik dat niet zelf?
9 augustus 2016
Laat alles zien

Keur je huis

Keur je huis nu met Setelkeur

Stel je wilt een nieuwe auto gaan kopen. Koop je dan een nieuwe bij de dealer of ga je voor een 2e hands auto? Dat ligt natuurlijk aan de financiële ruimte die je hebt en hoeveel waarde je hecht aan een nieuwe auto. Met een nieuwe auto heb je waarschijnlijk maar weinig onderhoud voor de komende jaren en is hij zuiniger. Een oudere auto is vaak in de aanschaf een stuk goedkoper, maar rijd vaak minder zuinig en er zullen eerder onderdelen aan vervangen moeten worden.

APK voor je woning

Hoe kies je dan de juiste auto? Door de APK natuurlijk. Wanneer je een 2e hands auto koopt kijk je over het algemeen wel even tot wanneer de APK loopt en indien deze bijna afloopt dan is het verstandig om de auto eerst te laten keuren voordat je hem mee naar huis neemt.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor je woning en de bouwkundige keuring is de APK van je huis. En net zoals je geen auto wilt kopen waarbij de uitlaat er ieder moment onderuit kan vallen, wil je ook geen huis kopen waarin houtrot optreed of waar er scheuren in de muren zitten. En net als met een APK voor je auto, die je laat uitvoeren door een garage die jij vertrouwd, laat je een bouwkundig rapport opstellen door een bureau dat jij vertrouwd.

Reviews

Let bij het kiezen van een goed bouwkundig bureau dan ook op de reviews die andere mensen achter laten en vraag in je omgeving aan mensen die jij vertrouwd na bij wie zij de bouwkundige keuring uit hebben laten voeren. Zorg ervoor dat het bureau dat je kiest mensen in dienst heeft met veel ervaring in dergelijke keuringen. Zo krijg jij straks een rapport met een accuraat inzicht in de mogelijke kosten van je nieuwe woning en kun je met een gerust hart aan de inrichting van jou droomhuis gaan werken.

Comments are closed.