Inspecteer de inspecteur
9 augustus 2016
Een huis kopen is emotie
Een huis kopen is emotie
9 augustus 2016
Laat alles zien

Een afspraak voor een bouwkundig rapport

Huis kopen? Zorg voor een Bouwkundige Inspectie

Je wilt een afspraak maken voor een bouwkundige keuring omdat je een huis wilt gaan kopen. Je hebt een bureau gekozen waar jij je zeker bij voelt en je wilt graag weten of het huis dat je op het oog hebt, voor jou betaalbaar is, en blijft.

Vooronderzoek

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk dat je jezelf goed hebt ingelezen wat betreft de woning. Zijn er nog extra bijgebouwen waar naar gekeken moet worden? Wat vind je zelf het meest belangrijk?

De afspraak maken

Daarna spreek je af met de inspecteur. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je zelf bij deze keuring aanwezig kunt zijn dus regel dit met je werk. Zorg er ook voor dat je de datum hebt doorgesproken met de verkopende partij, aangezien deze je toegang zal moeten verlenen tot de woning.

De inspectie

Samen met de inspecteur loop je vervolgens het hele huis van boven tot onder en van binnen tot buiten door. Let er wel op dat wanneer je een appartement koopt, de inspecteur zich alleen richt op de privé ruimte. Gemeenschappelijke ruimten zoals een trappenhuis of lift worden in de bouwkundige keuring niet meegenomen. Ook zal de inspecteur geen breekwerk uitvoeren, het is immers nog niet jou huis. Tijdens de rondleiding kun je uiteraard al je vragen stellen en aangeven wat jij belangrijk vind in je nieuwe huis.

Rapportage

Naar aanleiding van de rondleiding zal de inspecteur een bouwkundig rapport opstellen met daarin de punten die tijdens de inspectie aan het licht zijn gekomen. In dit rapport wordt een schatting van de kosten opgenomen, evenals een prognose op de termijn wanneer dit onderhoud plaats zal moeten vinden. Dit complete overzicht kun je dan vervolgens weer gebruiken in de onderhandelingen over de prijs van de woning.

Comments are closed.