Location, location, location

Je huis verkopen. Meten is weten
9 augustus 2016
Bouwkundige keuring. De voordelen
9 augustus 2016
Laat alles zien

Location, location, location

Als jij klaar bent voor de volgende stap in je leven, het kopen van een huis, dan vind je een aantal dingen waarschijnlijk belangrijk. Uiteraard zijn er de praktische overwegingen zoals prijs, oppervlakte en bijvoorbeeld de aan- of afwezigheid van een tuin.

Centrum, buitenwijk of dorp?

De locatie van je woning is uiteraard ook van groot belang. Wie ben jij als persoon en past de buurt waar je wilt gaan wonen hier goed bij? Wat je vaak ziet is dat jonge starters meer richting het centrum van grote steden trekken terwijl stellen met kinderen, of die de stap naar kinderen willen gaan maken, zich meer richting de buitenwijken of omliggende dorpen verplaatsen. In veel steden zijn de woningen in en rondom het centrum vaak ouder dan in de buitenwijken. Hetzelfde geldt vaak voor huizen in een dorp. En net als wijzelf, slijt een huis door de jaren heen. Bij een ouder huis kom je vroeg of laat tot het punt dat de waterleidingen vervangen moeten worden. Of de afvoerpijpen van het sanitair. En hoe zit het met de dakbedekking? De aarde warmt op en daardoor regent het vaker, langer en harder dan vroeger in Nederland. Dan is het wel zo fijn om te weten of je een dak op je huis heeft dat voldoende waterdicht is.

Onderhandelingspositie

Wanneer je een ouder huis koopt omdat de locatie je erg aanspreekt, laat dan altijd van tevoren een bouwkundige keuring uitvoeren. Het bouwkundig rapport dat hieruit voortvloeit geeft je een inzicht in de kosten die je binnen vijf jaar kunt verwachten. Met een bouwkundige keuring sta je dan ook een stuk steviger in je onderhandelingspositie wanneer je jou droomhuis hebt gevonden. Tijdens een bezichtiging weet je dan ook zeker dat je geen miskoop doet en dat jij met een gerust hart een nieuw avontuur tegemoet komt.

Comments are closed.