Je huis verkopen. Meten is weten

Nu kopen? Of toch nog even lekker verder dromen?
9 augustus 2016
Location, location, location
9 augustus 2016
Laat alles zien

Je huis verkopen. Meten is weten

De huizenmarkt trekt aan. De rente staat laag en dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om nu een huis te kopen. Voor jou is dit misschien de kans om je huidige woning te verkopen. Misschien wil je groter gaan wonen in verband met gezinsuitbreiding of wil je gaan verhuizen omdat je net je droombaan aangeboden hebt gekregen. Wat je reden ook is, bij de verkoop van je huis wil je natuurlijk de beste prijs krijgen en zit je niet te wachten op onverwachte en onaangename verrassingen.

Onderhoud, zelf betalen of niet?

Een bouwkundige keuring kan je helpen bij het vaststellen van de beste prijs die je voor je woning kunt krijgen. Bij een bouwkundige keuring krijgt jou woning een onafhankelijke inspectie waarbij er gekeken wordt naar mogelijke gebreken in de woning. Zijn de steunbalken nog in orde? Op welke termijn moet het isolatiemateriaal van het huis worden vervangen? Is het dak nog waterdicht en is de schoorsteen voldoende roetvrij? Dit zijn allemaal vragen waarvan je bij Setelkeur het antwoord binnen 2 werkdagen een duidelijk en overzichtelijk bouwkundig rapport ontvangt.

Op basis van dit bouwkundig rapport kun je gaan bepalen of het loont om dergelijke onderhoudskosten zelf te betalen om zo een hogere prijs voor je huis te kunnen vragen, of dat het voordeliger is om iets van de vraagprijs af te halen en zo de investeringskosten bij de koper te houden. Een bouwkundig rapport bestaat uit een fotorapportage, een omschrijving van de gebreken, de verwachte kosten en een advies met betrekking tot het onderhoud. Onthoud hierbij dat ook als je geen keuring laat uitvoeren, de kopende partij dit wel kan doen en dat het rapport kan gelden als ontbindende voorwaarde voor een voorlopig koopcontract. Neem bij de verkoop van je woning dan ook het heft in eigen hand en zorg dat je op de hoogte bent van de staat van het huis dat je wilt verkopen.

Comments are closed.