Bouwkundige keuring. De voordelen
9 augustus 2016
Huis kopen? Zorg voor een Bouwkundige Inspectie
Een afspraak voor een bouwkundig rapport
9 augustus 2016
Laat alles zien

Inspecteer de inspecteur

Wanneer je een bouwkundige keuring wilt laten uitvoeren omdat je een woning wilt gaan kopen, of misschien omdat je gaat verkopen, is het belangrijk om te kiezen voor het juiste bureau. In deze blog wordt beschreven waar je op moet letten in je zoektocht naar een goede en betrouwbare inspecteur waarbij je de keuring van je woning met een gerust hart uit handen kan geven aan iemand die jij vertrouwd. Je wilt immers wel de zekerheid hebben dat je van de gegevens in het bouwkundige rapport op aan kunt.

Misvattingen

Laten we beginnen met een misvatting die bij veel mensen bestaat. Namelijk dat alle inspecteurs van ongeveer hetzelfde niveau zijn en dat het dus niet veel uitmaakt welk bureau je kiest. Een inspecteur voor een bouwkundige keuring is niet iemand met een beschermd beroep. Iedereen die dat wil kan deze keuringen uit voeren. Daarbij zijn er inspecteurs die bij een bureau werken dat fulltime keuringen verzorgd. Er zijn er echter ook die dergelijke keuringen buiten hun eigenlijke baan om verzorgen.

Kwaliteit

Er kan dus een behoorlijk kwaliteitsverschil bestaan tussen het ene bureau en het andere. Kies daarom voor ervaring. Een bureau dat inspecteurs in dienste heeft die van bouwkundige keuringen hun beroep hebben gemaakt kunnen je over het algemeen een beter advies geven. Let er ook op dat een bureau vooral lokaal werkt. Deze bureaus hebben een beter inzicht in het type huizen waarvoor jij een keuring aan wilt vragen. Het is waar, voor ervaring betaal je wellicht wat meer, maar dan heb je daarna wel een bouwkundig rapport in handen dat je een veel betere inschatting geeft in de te dragen kosten voor onderhoud en herstel.

Comments are closed.