Nu kopen? Of toch nog even lekker verder dromen?
9 augustus 2016
Laat alles zien

Huis kopen? Koop verstandig

Een huis kopen is een hele investering. Wanneer je gaat kopen, let je vaak op andere dingen dan wanneer je gaat huren. Gaat er namelijk in je huurwoning iets kapot dan bel je het onderhoudsbedrijf. Bij een koopwoning ligt dit net even anders. Je betaald het onderhoud van je huis zelf. Dan is het wel zo fijn om te weten waar je aan toe bent voordat je de deal rond maakt.

Bouwkundige keuring

Laat daarom vooraf een bouwkundige keuring op je potentiële nieuwe woning uitvoeren. Een inspecteur komt dan kijken wat de bouwkundige staat van je huis is. Veel gebreken in een woning zijn niet op het eerste gezicht te zien. Denk bijvoorbeeld aan verrotte waterleidingen of houtrot in de fundering. Wanneer je een woning koopt en dan wordt geconfronteerd met dergelijke mankementen, kunnen je kosten behoorlijk hoog oplopen. Setelkeur kan je helpen door een gedegen bouwkundige keuring uit te voeren. In deze keuring worden zowel het interieur als het exterieur van de woning meegenomen. Na twee dagen ontvang je het bouwkundig rapport, voorzien van een duidelijk overzicht van de verwachte herstelkosten, zodat je precies weet waar je aan toe bent voordat je tekent voor je nieuwe thuis.

Duidelijkheid

Een huis of appartement kopen voelt voor veel mensen als de volgende stap in hun leven. Het kiezen van jou droomhuis is een kwestie van gevoel. ‘Zie ik mezelf hier x jaren wonen?’, is hierbij de leidende vraag. Een helder bouwkundig rapport met een duidelijk overzicht van mogelijke kosten of investeringen is dan een niet te missen meerwaarde voor jou antwoord op deze vraag. Ben je nu al bezig met het kopen van je huis en heb je nog geen keuring laten uitvoeren op je nieuwe woning? Neem dan eens contact op met Setelkeur om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Comments are closed.