Location, location, location
9 augustus 2016
Inspecteer de inspecteur
9 augustus 2016
Laat alles zien

Bouwkundige keuring. De voordelen

Misschien heb je in je zoektocht naar jou droomhuis de term ‘bouwkundige keuring’ wel eens voorbij zien komen. Wat houdt een dergelijke keuring nu eigenlijk in en wat heb je eraan bij het kopen van een woning?

Wat doet een inspecteur?

Bij een bouwkundige keuring laat je een onafhankelijk keuringsbureau zoals Setelkeur een inspectie uitvoeren op de beoogde woning. Bij deze inspectie wordt er gekeken naar de staat van de woning en of hier verder, specialistisch onderzoek voor nodig is. Bij een keuring worden er dan ook geen dingen open gebroken maar als het vermoeden bestaat dat bijvoorbeeld de leidingen in de muren in slechte staat verkeren, dan zal dat in het bouwkundig rapport worden opgenomen. Verder geeft het bouwkundig rapport inzicht in de staat van de vloer, op welke termijn bepaalde zaken in onderhoud genomen moeten worden en welke onderdelen van de woning dit betreft.

De voordelen

Een voordeel van een bouwkundige keuring is dat je de rapportage mee kunt nemen in de onderhandelingen voordat je een definitief koopcontract tekent. Ook kun je in de voorwaarden van het koopcontract een clausule laten opnemen waarin je met de koper afspreekt dat de deal alleen door gaat wanneer de woning in het bouwkundig rapport wordt goedgekeurd. Tot slot geeft een gedegen keuring je een veel duidelijker beeld van de kosten die je daadwerkelijk gaat maken bij de koop van een huis. Je weet waar je aan toe bent en dat is natuurlijk altijd goed om te weten voordat je een zeer belangrijke beslissing gaat nemen. Het kopen van een huis heeft meer om het lijf dan de vraagprijs ten opzichte van de hypotheek die je kunt krijgen. Een huis is een investering en een investering van deze omvang is niet iets om halsoverkop in te duiken.

Comments are closed.